Terwijl de ene imker nog moet slingeren is de andere volop in actie met het inwinteren. Wat we zeker niet mogen vergeten is onze behandeling tegen de varroa. De mensen die geslingerd hebben geven te kennen dat de honing niet wil opstijven en nogal donker is t.o.v. vorig jaar.

Het was zeker geen simpel seizoen dit jaar. Het lange voorjaar gaf ons geen al te beste dracht. De vriesdagen zorgden ervoor dat de linde en acacia grotendeels afgevroren waren waardoor daar ook niet de grote dracht te vergaren was. Misschien maakt dit alles dat de honing zo donker is. Nu het seizoen bijna gans voorbij is kunnen we al wat materiaal beginnen zuiver maken. Voor degene die vergeten zijn hoeveel we moeten inwinteren nog even een kleine ondersteuning… een segeberger op twee rompen breng je best op 36 kg en een éénromper op ongeveer 24 kg.. altijd vloeibaar om in te winteren!!! Deeg leg je enkel in de winter als je merkt dat de bijen honger hebben..

En nog even meegeven dat er nog zo weinig te halen is in de natuur dat we ook nu allert moeten zijn dat onze volkeren geen honger moeten lijden. Wat meestal ook het gevolg van dergelijke situatie is, is namelijk het gevaar voor roverij. Zorg dus steeds dat je kleine volken op een kleine vliegopening zet.

Verder wens ik ieder van jullie nog een fijn verlof en kijk ernaar uit om jullie terug te zien in september op onze avonden en zondagen.

Bij vragen. 0475/627987