Jongens toch, waar moet dit naartoe. Dat zijn de laatste vraagstellingen van de imker. Effe dachten we dat we door de winter waren en nu deze verschrikkelijke koude. Stillaan maken we ons grote zorgen of onze bijen dit nog kunnen overleven. Hoop doet leven!

Normaal hadden we de eerste handelingen aan onze kasten al verricht en waren we de vuile ramen aan het uitsmelten. Maar de natuur houd ons tegen. Uiteraard moeten we klaar zijn om er volop tegenaan te gaan als de lente eindelijk zijn neus laat zien. Dus zorg dat je voldoende wasramen hebt klaarstaan, dat je materiaal proper is zodat je straks niet voor verassingen komt te staan.

Zeker voor onze bestuivers zal het plots hard werken worden en dan zal nog de vraag zich stellen of we voldoende sterke volken kunnen plaatsen. We stellen vast dat er fruittelers zijn die plots niet meer van onze diensten willen weten en laten bijen overkomen van de Oostblok-landen. De reden is simpelweg de prijs. Het risico voor onze bijen is dat de uitheemse bijen vaak niet getest zijn op Amerikaans vuilbroed waardoor besmetting bij vervliegend erg reeel is. Dus als je dergelijke situaties vaststelt neem je best contact op met Hubert Swinnen die de bevoegdheid heeft ter plaatse controle te laten uitvoeren.

Voor de rest is het voor ons allen wachten op ‘die’ dag dat de natuur zijn jas draait.

Vragen. 0475/627987