We zijn weer zover. We waren net gewoon 2019 te schrijven en het is al 2020. Hopelijk waren het fijne feesten.

Het bestuur wenst u en familie alvast een gelukkig nieuwjaar.
Zeer binnenkort begint ons seizoen weer en kunnen we stilaan genieten van onze fijne hobby.  Hopelijk heb je je bijen kunnen behandelen en zag je alleen volle kasten. In de wandelgangen hoor ik veel verontruste collega’s die jammer genoegzaam kasten verloren zijn. Tijdens vele voordrachten op apimondia werd het verlies aan bijen voorgeschreven aan een tekort aan eten. Zelf heb ik afgelopen heel veel Wintereten moeten geven. Gewoonlijk is dit ongeveer 14 kg maar dit jaar ging dit over de 20 kg per kast. Het was enorm moeilijk om ze op het gewenste gewicht te krijgen. Ook merkte ik snel dat rond begin november het gewicht enorm afnam. Ik heb dan ook preventief deeg opgelegd. Op 14 december kon ik gezien het weer varroa behandelen maar de bijen zaten los. Dus werd het sublimeren. Tijdens de behandeling stelde ik vast dat er kasten hun deeg bijna op hadden. En op 24/12 heb ik op vijf kasten al een nieuw pak deeg moeten leggen. Op 2/1 zullen er nog een 10 tal kasten hun deeg op hebben. HOUD DUS HET GEWICHT IN DE GATEN.  Ondertussen werd het waswafeltoestel op Lieteberg geleverd. Maak er gebruik van, u krijgt als hoofdlid de volgende vijf jaar de mogelijkheid jaarlijks tot 20kg gezuiverde was om te zetten  in jou kastmaat en dit volledig gratis.  Nog even om al je materiaal in orde te maken en je kan weer aan het echte werk beginnen!!

vragen 0475/627987