Oktober 2020, het nieuwe seizoen is gestart maar nog steeds kunnen wij niet fysiek vergaderen of samenkomen. We hebben onlangs een meeting, of webinar zoals dit zo mooi noemt, gehouden over bijen klaarmaken voor de winter en het inwinteren Het was fijn een deel van jullie te zien en te horen, al was het op het computerscherm.
Ondertussen zouden onze volkeren stilaan moet op gewicht staan. Ik begin al te merken dat de bijen de wintervoeding niet meer zo gretig opnemen. Als het weer echt omslaat doe je er goed aan om het vloeibare eten weg te nemen. Indien de kast niet op het gewenste gewicht staat, zal je regelmatig moeten controleren of er voldoende eten in de kast zit. In het slechte geval of bij twijfel leg je best een pak suikerdeeg op.
Hopelijk heb je de vuile wasraten uitgesmolten en ben je deze volop aan het zuiveren. Want zeer binnenkort zal je weer zuivere wasklompjes kunnen aanbrengen ( tussen 5-20kg) die wij dan gratis zullen wafelen in jou raammaat. Uiteraard kan je enkel van deze gratis service genieten als je bij een Limburgse afdeling bent aangesloten als hoofdlid. Zorg ervoor dat de was die je binnenbrengt volledig zuiver is.
Op enkele personen na is iedereen zijn thymovar komen ophalen. Eigenlijk zou je nu bijna moeten klaar zijn met je varroa behandeling.
we kunnen alleen maar hopen dat iedereen preventief heeft behandeld zodat herbesmetting wegblijft. Houd vooral het eten in de gaten door eventueel je bodemplaat te lezen op het vallen van mul. Ik hoop dat we snel fysiek mogen samenkomen,, maar moest u vragen hebben of je hebt nood aan een soort voordracht over een bepaald onderwerp,, laat het mij dan weten aub. 0475-627987

de voorzitter