Paal,  Nieuwe Hofstraat,  tegen de grens met Schaffen:  de brandweer in actie !

Vanmorgen kwam de brandweer in actie om een nest Aziatische hoornaars te verdelgen in de Nieuwe Hofstraat, vlakbij de Diestersestwg. aan de grens met Schaffen. Deze exoot vormt een ernstige bedreiging voor onze inheemse bijen. Ook de Europese hoornaar lust wel eens een bijtje, maar deze soort kan in groep een bijenvolk aanvallen en het vernietigen, vandaar dat de lokale imkers met de hulp van de brandweer alles in het werk stellen om verdere verspreiding van dit insect in te perken. Afgelopen dagen werden, na verscheidene waarnemingen, lokpotten uitgezet in de buurt en Staf Wuyts van Vespawatch kon dit nest lokaliseren. De brandweer injecteerde het nest met gif. Mocht u bij u in de buurt een gelijkaardige lampion waarnemen, aarzel dan niet om hen te contacteren. Kijk omhoog Sammy !