202!  Zover zijn we… dat we de eerstkomende maanden de gevolgen van dat verschrikkelijke 2020 nog zullen beleven is duidelijk.
Laat ons zeggen dat ons leven er terug wat normaal zal uit zien nadat we zijn gevaccineerd.

Om te starten… mijn beste wensen voor 2021 waarin geluk en gezondheid vooraan staan.
De meeste onder ons hebben de bijen met oxaalzuur bedruppeld of zullen dit nog doen in de komende week. Om een goede seizoenstart te hebben is deze varroabehandeling zeer belangrijk.
Hopelijk ben jij bijna klaar met het opkuisen en herstellen van je imkermateriaal?  Want binnen een dikke maand kunnen we misschien al beginnen met de eerste werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld de bodems wisselen of opkuisen. Jammer genoeg hoor ik dat er dit jaar heel wat bijenvolken zijn verloren gegaan. De reden?? Mij een raadsel. Wat wel erg merkbaar wordt is de invloed van het klimaat op de imkerij. Laat ons goed blijven opletten om tijdig te kunnen ingrijpen. Misschien moeten we met zijn allen gaan reageren op onze buren die blijkbaar een stenen tuin verkiezen boven een mooie bloemenweelde. Er is nog werk aan de winkel om ervoor te zorgen dat we onze hobby kunnen blijven uitvoeren. Met de gedachte rondlopen dat degene na ons het wel beter zullen doen is geen optie vrees ik. We zullen zelf aan de gang moeten gaan.
De huidige Corona situatie zorgt ervoor dat we nog steeds niet fysiek mogen samen komen. Hopelijk kunnen we een uitgestelde receptie geven rond Pasen!! Bij deze ben je al uitgenodigd.
vragen 0475-627987.