Terwijl de meeste wachten op hun eerste of zelfs tweede vaccinatie blijven onze bijen precies in hetzelfde stramien als vorige maand. De imkers die op bestuiving zijn geweest geven aan dat er weinig of geen voeding in de kasten is gekomen. Wat wil je,, het heeft bijna continu geregend.
Maar het weer is omgeslagen en we krijgen melding na melding binnen van zwermen. Het gaat niet enkel om een normale zwerm maar ook hongerzwermen zijn volop aan de gang. Mensen een goede raad,, ga niet onnodig slingeren want je bijen hebben honger. Mijn bijen kwamen bijna lichter terug van het fruit dan voor hun vertrek.
Tijdens het Overlarven stel ik vast dat bijen zelfs hun eigen broed aan het opeten zijn van honger. Het resultaat is dan ook niet echt een succes te noemen. Bij mij in de buurt is zelfs de acacia al van de bomen geregend.
Hopelijk herpakt de natuur zich snel en kunnen we nog wat genieten van onze hobby. Laat ons de mensen in de week van de bij bewust maken dat een stenen tuin aanleggen eigenlijk gelijk staat aan het schrijven.van de uitvaartbrief van je kleinkinderen.
Nu maar hopen dat we snel allemaal onze prik hebben gekregen en dat we vanaf september weer fysiek mogen samenkomen.
Aan iedereen een prettige vakantie gewenst en tot in september.
Vragen? 0475-627987