Ik wil mij vooreerst excuseren dat ik nu pas een artikel schrijf. Het was me compleet ontgaan door alle drukte.
Het nieuwe seizoen heeft zijn start gevonden. Eindelijk werd het licht op groen gezet en mochten we weer fysiek bij elkaar komen. We hebben het binnen onze afdeling zeer correct gespeeld waardoor we slechts 1 lid verloren zijn door het virus. Op 4 oktober kwamen we voor het eerst bijeen en ik moet zeggen,, het was fijn om iedereen terug te zien. Vanaf november zullen volledig van start gaan met onze programmatie.
Het bijenseizoen was zeker niet positief te noemen dit jaar met weinig honingopbrengst tot gevolg. Ik hoor veel imkers zeggen dat het niet eenvoudig is om de bijen op voldoende gewicht te krijgen voor de winter. Ook wordt er melding gemaakt van het aantreffen van lege kasten, terwijl er meer dan voldoende honing aanwezig is. Volgens mij moet je de oorzaak gaan zoek in de Varroa. Er komen heel wat telefoons binnen van verontruste imkers met de vraag wat er nog kan gedaan worden aan de grote mijtenval.
ik kan iedereen aanraden van alsnog blijven te behandelen om het aantal vallende mijten te verminderen.
ondertussen zou ik namens het bestuur willen vragen om je lidgeld te betalen zodat je in orde blijft met de verzekering, je mag deelnemen aan alle activiteiten en het konVIB maandblad blijft ontvangen. De lidgelden blijven onveranderd. 30€ voor Belgische hoofdleden, 40€ voor buitenlandse EU leden, 50€ voor buitenlandse niet-EU leden en 10€ voor een Belgisch bijlid.
Een Belgisch bijlid krijgt op het tijdschrift na dezelfde previleges dan een hoofdlid. Omdat onze subsidies recht evenredig zijn met het aantal leden die onze vereniging bezit zou ik jullie willen vragen om  je partner in te schrijven als bijlid. Op deze manier kunnen wij nog meer voor jullie doen. Alvast bedankt.
Ik ga mijn uiterste best doen om niet te vergeten het Maandpraatje voor november te schrijven.
Moest je vragen hebben mag je me steeds contacteren. Echter tussen 22/10 en 14/11 ben ik niet bereikbaar. 0475-627986 of philipduts@telenet.be

Uw voorzitter
Philip